Woensdag 12 Juli.

We gaan naar Monaco Het treinstation is niet al te ver weg dus gaan we met de trein
en dat blijkt ook maar goed te zijn want in Monaco is het zo druk dat parkeren een zeer moeilijk geval zal zijn.
Als we in Monaco het station uitlopen komen we gelijk bij de haven waar de plezierbootjes liggen.

We wandelen er maar even langs en bekijken de bedrijvigheid aan boord, iedereen die je ziet is aan het poetsen want het moet allemaal blinken bovendien laten ze hun schoenen aan de wal staan en lopen aan boord op blote voeten.
Aan de haven is ook een halte van de city tour bus (hop on hop off) dat gaan we doen maar de eerste bus die aankomt is al zo vol dat er geen mens bij kan dan maar een kwartier wachten op d volgende daar kunnen nog net twee mensen bij dus hebben we ons er maar in geduwd en zijn we aan de ronde begonnen, bij het paleis zijn we uitgestapt en hebben in de buurt wat rondgekeken.
Van het paleis zijn we naar de kathedraal gewandeld en hebben deze ook nog bezichtigd.Na onze wandeling in de omgeving van het paleis zijn we weer in de bus gestapt en hebben we de tour verder gemaakt tot bij de haven waar we met een veerbootje van de ene kant naar de andere kant van de haven kunnen.Zo kunnen we de jachten vanuit een ander punt bekijken en we varen dan tenslotte ook nog even.
Nu wandelen we maar op ons gemak weer naar de trein en gaan we terug naar Nice, om daar door een grote winkelstraat te gaan en winkels te bekijken en op een terras te gaan eten.
Dan met de bus weer terug naar het hotel en in de rusthouding.
Morgen begint de reis naar huis.

Groetjes Cor en Willy